תפילה וברכות

כיצד סדר תיקון חצות

  • י"ב כסלו התשפ"ב

שאלה

אני רוצה להתחיל בלנ"ד עם תיקון חצות. אני ישן משעה 22:00 עד 6:00 בבוקר.
איך להתנהל עם קריאת שמע, ברכות השחר ברכות התורה.
האם אפשר לישון, לקום לאמירת התיקון ולחזור לישון?

אבקש ששמי ופרטי לא יפורסמו. תודה

תשובה

שלום וברכה

הנה דברי הילקוט יוסף קצוש"ע אורח חיים סימן מז - מהלכות ברכות התורה

כח. הישן בלילה שינת קבע על מטתו, וקם משינתו ללמוד תורה, ובירך ברכות התורה, ואחר כך חזר לישון בעוד לילה על מטתו, צריך לחזור ולברך ברכות התורה בבוקר, הואיל והפסיק בשינת קבע של לילה. אבל אם אחר שקם משינתו בלילה, ובירך ברכות התורה, חזר לישון רק לאחר שעלה עמוד השחר, כשיקום אינו צריך לחזור ולברך ברכות התורה, שהרי ישן שינת קבע ביום [אחר עמוד השחר] דלא הויא הפסק, ואינו מברך.