נתינת מעשר מאבידה ללא בעלים ואופצייה להקדשת עילוי נשמת

  • י' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום. ברשותי סכום כסף בדולרים שנמצא כאבידה ללא הימצאות הבעלים. הכסף אצלי זמן מה כי קיוויתי למצוא את הבעלים אך לשווא. עכשיו כשאני מעונין להשתמש בכסף. אני רוצה לתת מעשר לבית כנסת ומכאן נובעות לי שתי שאלות.
1. האם אני מחוייב לתת מעשר פיזית מהשטרות האלו. שכן מדובר בדולרים. ואני מעונין לתת את המעשר בשקלים מחשבוני ולהשאיר את הדולרים כפי שהם ברשותי.
2. האם ניתן בעת שאני תורם את המעשר לבית כנסת .במידה ואחליט לתת אותו בצורת דבר תורה כל שהוא לבית הכנסת ולא כמזומן. להקדיש את הדבר לעילוי נשמת קרוב משפחה או שמה מדובר בניגוד אינטרסים.
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר לתת בשקלים.

2. אפשר לתת את הכסף לעילוי נשמת מי שתרצה.