יש לי אף שמתעקם כשאני מחייכת, האם מותר לעשות ניתוח אף?

  • ה' כסלו התשפ"ב

שאלה

יש לי אף שמתעקם כשאני מחייכת וזה גורם לי לנחיתות
ולחייך פחות
רציתי לדעת האם לפי התורה/ההלכה מקובל לעשות ניתוח אף?

תשובה

שלום רב,

הרב עובדיה יוסף זצ"ל נשאל בשו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק חושן משפט סימן יב) אם מותר לנערה פנויה או לאישה נשואה ללכת לרופא לעשות לה בפניה ניתוח פלסטי כדי לתקן את צורתה ולהתייפות יותר, או יש לאסור מטעם שאין אדם רשאי לחבול בעצמו.

ולאחר שנשא ונתן בזה כתב שמסקנת הדין נראה שיש להתיר לנערה לעשות ניתוח פלסטי כדי לשפר את צורתה ויופיה הטבעי למצוא חן בעיני כל רואיה, ושתוכל למצוא שידוך הגון כפי כבודה. ואפילו אם היא אישה נשואה יש להתיר לה לעשות כן כדי להתחבב יותר על בעלה. ובלבד שיהיה ע"י רופא מומחה ובעל ניסיון רב, וזריז וזהיר במלאכתו, שלא תצא תקלה מתחת ידו.

וראי עוד מה שהתבאר בזה https://www.hidabroot.org/question/290539

בהצלחה רבה,

הלל מאירס