האם מי שקרא שמו"ת יכול לטבול לכבוד שבת לפני חצות היום?

  • ב' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה, יש לי כמה שאלות על שמו"ת:
א) אני תימני אז אנחנו קוראים גם תרגום בבית כנסת, האם אני פטור ממנו בשניים מקרא ואחד תרגום?
ב) שמעתי שאם קוראים בשישי בבוקר אז מותר לטבול לפני חצות היום, איך זה עובד?

תשובה

שלום רב,

א. לא (ראה שלחן ערוך המקוצר חלק ב' סימן נד סעיף יב וסימן ס סעיף ט).

ב. אכן אין הטבילה לכבוד שבת מועילה אלא אם יטבול שעה קודם חצות היום ואילך, או אחר שיקרא הפרשה שניים מקרא ואחד תרגום ואחר תפילת שחרית (ראה מה שהביא בזה בספר שיבת ציון ענייני שבת חלק א' עמוד צו).

בברכה,

הלל מאירס