האם מותר לרווקה ללמוד הלכות נדה?

  • כ"ז חשון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני רווקה בת 30 ונוהגת ללמוד כל יום בלי נדר:
2 הלכות טהרה
2 הלכות שבת
וכל זה מתוך ספר קיצור שולחן ערוך לאישה ולבת לפי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
לאחרונה, מאחר ושכחתי את הספר באיזה מקום - לא יכולתי ללמוד את סדר הלימוד הזה (על פי סדרו - ובכלל)
רציתי לשאול:
1. האם זה נדר?
2. האם זה לימוד שאני אצטרך להשלים אחורה כשהספר יהיה בידי?
3. האם לרווקה מותר ללמוד הלכות נדה (טהרה)?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מבין שאמרת מראש בלי נדר, ואם כן אין חשש נדר.

2. טוב להשלים.

3. בעז"ה לאחר אירוסייך בקרוב - תלמדי הלכות נדה ממדריכת כלות, אך כעת אין עניין לעסוק בזה, ועדיף להקדיש את הזמן הזה ללימוד הלכות אחרות שנוגעות לך בכל יום כמו תפילה וברכות וכו'.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס