אמונה

כמה שאלות באמונה

  • כ"ד חשון התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה
רציתי לשאות כמה שאלות-
1. איזה הוכחה יש לכך שמה שאנחנו קוראים לו היום "תורה ומצוות " זה אכן מאלוהים שנתן את זה לפני כ"כ הרבה שנים??
2. איזה הוכחות יש למציאות של חיי גן עדן/גהינום/עולם הבא ...
הרי אף אחד לא חזר משם אף פעם כדי להגיד לנו מה קורה שם, אז למה אני צריכה כל כך להתאמץ בשמירת תורה ומצוות בזמן שאני מתבססת על חיי עולם הבא שמונכים על תיאוריה של ציבור מסויים ולא על הוכחות??
3. אם אכן יש אלוהים, למה אכפת לו מדברים קטנים כמו צניעות, שמירת שבת של אדם בודד, וכו'?
למה אם אני אחלל שבת, זה כרת?
אם הוא כל כך עצון וגדול, למה הדברים הקטנים האלו כמו אורך החצאית שלי מעניינים אותו??
4. שאלה אחרונה- אם הכל מובן, איך זה שבכל זאת היהודים שומרי התורה והמצוות הם ציבור כל כך קטן ביחס לכל היהודים בעולם?
למה יש המון טנשים חכמים ושקולים שחיים חיים בלי תורה ומצוות ובלי אמונה והם לא טיפשים?

תודה רבה מראש על מענה!!

תשובה

בס"ד   שלום וברכה,

כל הכבוד שאת שואלת ומבררת את אמונתך.

1. איך אנו יודעים שהתורה היא אמת?     כאשר הגענו למסקנה שיש בורא לעולם, הסבירות למציאת האמת פשוטה מאין כמוה - כי היא ניצבת על סך של 100 אחוז הגיון.   99.999 אחוז מן הדתות בעולם מציבות בראשם אלים, שדים ואלילים בעלי גוף, יצרים ומחלוקות שיצרו ומנהלים את העולם. מכיוון שאנו יודעים מבחינה מדעית שהיקום נברא, ומכאן שיש לו בורא שאינו כפוף לחומר וזמן (ובמילא מי שאינו כפוף למרחב ולחומר אין לו גבולות, הוא אינסופי, כך שהוא לא יכול להיות מחולק), ומכיוון שאנו יודעים שכל החומרים בעצם עשויים מאותו הדבר (אטומים) ופועלים כולם באינטראקציה אלו עם אלו (מה שמראה שאין מלחמות בין אלים טובים ורעים או כוחות שונים בעולם) - מכאן מוכח שמי שיצר את היקום והאדם הוא בורא אחד שאין לו שותפים, ושאין לו גוף או דמות הגוף. נתון זה מוכח מכורח המציאות. כך ש-99.999 מן הדתות בעולם כבר נפסלו מן הרשימה, ואינן יכולות להיות אמת בודאי.   ישנן בסך הכל שלוש דתות בעולם הטוענות לבורא אחד, שאין לו גוף או דמות הגוף: היהדות, הנצרות והאיסלאם. הנצרות והאיסלאם נוצרו לאחר היהדות ומתבססות עליה (גם הנוצרים וגם המוסלמים מאמינים ביציאת מצרים ומעמד הר-סיני כפי שמתוארים במקרא). כך שההיסטוריה היהודית חייבת להיות אמת (גם לפי שתי הדתות שחיקו אותה), כי בעוד הנצרות והאיסלאם מודים בהיסטוריה היהודית, אין היהדות מודה בהיסטוריה שלהם (הנוצרים מאמינים במשה ונביאי ישראל, אך היהודים אינם רואים בישו ומוחמד נביאים שדיברו עם הבורא). כך שההסתברות לכך שהיהדות היא אמת עומדת על 100 אחוז בעוד הנצרות והאיסלאם עומדות על קרן הצבי.   מובן שהבורא שברא את האדם בחוכמה כה אדירה - לא ימסור תורה בדרך אותה כל אדם יכול לזייף. הרי כל מוסד פסיכיאטרי שמכבד את עצמו מחזיק לפחות עשרה אנשים שמדווחים שהם מדברים עם אלוהים, ולהבדיל עם פיות, חייזרים ומפלצות. וידועים לנו לא מעט מקרים של אנשים חולי סכיזופרניה שמדמיינים דברים שאינם קיימים במציאות. אנו יודעים שהבורא הוא חכם (מהכרת הפיזיקה של היקום והאנטומיה של החי) ולכן אנו יודעים בוודאות מוחלטת שהבורא לא ימסור תורה בדרך אווילית לאדם בודד שגם יכול לשקר להמונים. כך ששתי הדתות שחיקו את היהדות - הנצרות והאיסלאם - יורדות מיד מעל הפרק, היות ושתיהן טוענות לאדם בודד הטוען שאלוקים נגלה אליו במערה ומסר לו חוקים ומשפטים.   היהדות איפוא, הינה היחידה הטוענת לאירועים נסיים בקנה מידה שכל העם עד להם - כמו יציאת מצרים, מכות מצרים, קריעת ים-סוף, מעמד הר-סיני, ארבעים שנה במדבר, כיבוש הארץ בצורה ניסית ועוד. היא התורה היחידה העומדת בפני מבחן ההיסטוריה וההגיון, פשוט, כי היא היחידה הטוענת לתורה שניתנה להמונים במעמד אלוקי לאומי. מכאן שהיהדות היא אמת בודאי, ב-100 אחוז ללא ספיקות כלל.   אז אנו יודעים שהתורה היא אמת - בזכות שיש לנו היסטוריה נאמנה בת אלפי שנים, המתעדת ומאמתת את שליטתו של בורא עולם בעשרת מכות מצרים, בקריעת ים סוף, במשך 40 שנה במדבר, בנבואות לא הגיוניות שהתרחשו לאורך יותר מאלפיים שנה כמתואר בספר הספרים, ועיקר התגלותו של בורא עולם בפני כל עם ישראל במעמד הר-סיני. הנושא הוסבר במאמר "ההוכחה ההיסטורית":https://www.hidabroot.org/article/219799   אבותינו ואבות אבותינו העבירו בנאמנות את התורה והחגים והמצוות, והיו מוכנים להקריב את חייהם בכל דור על אמיתותה. אנו לא מאמינים ביציאת מצרים רק "בגלל שזה כתוב בתורה", אלא בזכות אבותינו המעבירים את התורה מדור לדור כהיסטוריה הלאומית של עמנו מזה 3300 שנה. על כן ספר התורה מהווה עדות היסטורית לאומית שאינה ניתנת להכחשה, וכל אותם "מכחישי מקרא" אינם שונים מאותם מכחישי שואה שהתעוררו בשנים האחרונות. למרבה הצער, כמעט חצי עולם בימינו מכחיש את השואה (כל מדינות ערב), אך לא שמעתי על ילד ישראלי שאומר להוריו שהוא לא מוכן לכבד את יום השואה, כי זו רק "הליכה אחרי העדר", ואינו יודע אם היתה שואה...   כאשר עם שלם מעביר מדור לדור מאורעות היסטוריים כלל-לאומיים, לא ניתן להתכחש אליהם רציונלית. מספיק ששני אנשים יטענו שהיה רצח, כדי שנאמין להם ונרשיע אדם. קל וחומר כאשר עם שלם טוען שהיה עד למאורעות אדירים, ומעביר את ההיסטוריה הזו לבניו ובני בניו - ואף חוגג חגים וימי זיכרון לזכרה. את השואה זוכרים באמצעות רגע אחד של דומיה. אך נתאר לעצמנו שהיו זוכרים את יום השואה, על ידי כך שהיו בונים מחנות בחצר הבית, וישנים בהם שבעה ימים, או אוכלים במשך שבוע לחם יבש ומצומק לזכר השואה. האם היה אז אדם המעז להכחיש את המאורע? האם יתכן שעם שלם יסכים לקבל על עצמו מנהגים קשים לזכר היסטוריה שלא היתה? ובכל זאת עם ישראל חוגג את חג הסוכות מזה אלפי שנים, ובמשך שבוע אוכלים וישנים בסוכה. עם ישראל חוגג את חג הפסח במשך אלפי שנים, ובמשך שבוע לא נוגע בחמץ, ואוכל מצות, ומספר ביציאת מצרים כפי שסיפרו אבותיו ואבות אבותיו. האם ניתן להכחיש היסטוריה כה חזקה? אדם רציונלי לא יעשה זאת. עם ישראל הוא העם היחיד בעולם שקיבל הוראות יצרן מפי אלוקים בפני עם שלם, בהתגלות אלוקית ובנסים המוכיחים את שליטתו בטבע, ואין תורה שהשפיעה יותר על העולם מתורת היהודים. גם קיומו של עם ישראל מוכיח את שליטתו הנסית של הבורא בהיסטוריה, היות ועם ישראל הוא העם היחיד בעולם שהצליח לשרוד כל כך הרבה השמדות ואנטישמיות במשך אלפי שנים, הוא פוזר בכל רחבי העולם, נותר מועט ושרד ללא שלטון וצבא בזמן שכל האימפריות והעמים הקדומים התבוללו ונעלמו - ואף לאחר כל אלה עם ישראל שב לארצו אחרי אלפיים שנות גלות, כשכל מסכת התלאות הזו כבר תוארה מראש בנבואות עתיקות יומן בתורה שמעביר העם היהודי מזה 3300 שנה. אנו יודעים מהו סוד נצחיותו! יש לנו אינספור סיבות היסטוריות להאמין בתורה, ולדעת בבירור שתורת ישראל אמת. לא קיימת בכל העולם תורה או דת שאפילו ינסו להתחרות עם האותנטיות ההיסטורית והנסית של תורת ישראל ועם ישראל. וכל עיקרי האמונה מבוררים בספרי רבותינו, כמו ספר הכוזרי, חובת הלבבות ועוד.

2. המוות הקליני הוא תופעה אותה חקרו פסיכיאטרים גדולים וגם נוירולוגים (חוקרי מח) גדולים אשר הגיעו למסקנה שהתופעה היא אמיתית, ולא יכולה להיות מוסברת מתוך טבע המח. ביניהם ד"ר קובלר רוס וד"ר ריימונד מודי.

  למעלה מ-30 מיליון אנשים מכל רחבי העולם חזרו ממוות קליני, ומעידים כיצד ראו את גופם מלמעלה, מנהרה המובילה לעולם הבא, ונשאלו אם רצונם לשוב לגוף. הנה עדויות:https://www.hidabroot.org/magazine/category/3136 ודוגמה מרתקת שמומלץ לשמוע:https://www.hidabroot.org/article/221954

אך ניתן להבין את משמעות החיים גם ללא ידיעה זו.

הרי האדם הוא ללא ספק פאר היצירה, היצור היחיד שמסוגל לחשוב ולהכיר במציאות בוראו, ואף לבקש את הקשר המודע עמו! לבחור להאמין בו או למרוד בו, לקיים את מצוותיו או לדחותם. האדם הוא בעל בחירה חופשית, ומי נתן לו מודעות ובחירה חופשית אם לא בוראו?    הבה נביט בעובדות שלפנינו - עובדות שמוכרות בכל העולם - 1) האדם הינו יצור השואף למשמעות ולקיום תכלית. מה שמצריך תכלית שכזו עבורו. 2) האדם הוא היצור היחידי המסוגל להבחין במציאות הבורא ולנסות להבין את רצונו. מה שמראה כי הבורא תכנן את האדם באופן כזה בו יכיר בו ויוכל לדעת בוודאות את רצונו. 3) האדם מטבעו שואף לדת ולדעת את רצון בוראו. לא קיימת תרבות בעולם שלא פיתחה דת. מה שמוכיח שהבורא טבע באדם רגש טבעי לדת, שיוביל אותו לקיים את רצונו. 4) לבני-האדם כמיהה עמוקה לחיים שלאחר המוות. מה שמראה כי הבורא תכנן את האדם באופן כזה שיקיים את רצונו כדי לשוב אליו. 5) מובן לנו שחכם תמיד יוצר יצירות עבור מטרה כלשהי. האדם הוא היצירה המופלאה ביקום, מה שמחייב משמעות לקיומו. 6) לאדם בחירה חופשית בין טוב לרע, מה שמוכיח שהבורא הציב אותו בנסיון בעולם הזה לקיים את הטוב ולהתרחק מן הרע - מה שמחייב תורה. 7) בשונה מבעלי החיים, לאדם אין אינסטינקטים המראים לו מהו הטוב ומהו הרע - מה שמצריך את הבורא להורות לאדם כיצד לנהוג, כי האדם לבדו אינו יכול להחליט מהו טוב במקרים רבים ומסועפים. 8) לאדם ישנן שאלות רבות על מהות קיומו והחיים עצמם. מה שמצריך תורה מפורטת מבוראו.   מכיוון שהבורא ברא את האדם, מוכרח שהוא הציב עבורו משמעות, אשר צריכה להנתן בצורה מפורשת בדת כלשהי שיוכלו לעקוב אחריה, לדעת את משמעות החיים והמוות ולהתקרב לבורא ולקיים את רצונו.

3.  הקב"ה רוצה שנהנה בחיים, אך הוא רוצה שנהנה בצורה הטובה ביותר. הוא יתברך נתן לנו בחירה חופשית בין טוב לרע - עליהם נקבע מקומנו לעולם הבא. המצוות הן למעשה הוראות היצרן שמסר הבורא להדריכנו בדרך הטוב, ולהטיב לנו. העניין הוסבר בהרחבה במאמרי "למה לא מספיק להאמין בלב?":https://www.hidabroot.org/article/237113 במאמר זה תמצאי הסבר לשאלתך.   את רוב החוקים אנו מבינים, כי טובתם נראית לכל. וגם התוצאות נראות היטב. לדוגמה, חוקי הצניעות נועדו להפריד בין המינים, ולמנוע תאווה מעוורת - אשר גורמת להיקשרויות רגשיות שגויות, ואחר כך למפח נפש וצלקות (לא במקרה שיעורי הגירושין בחברה הכללית הגיעו לממדים מפחידים: כל זוג שלישי בישראל מתגרש! הסיבה לכך היא חוסר צניעות והפרדה בין המינים). הוראות היצרן של הבורא נועדו לתת לנו חיים טובים יותר גם בעולם הזה - חיי משפחה, זוגיות נאמנה, חינוך ילדים טוב יותר. עוד בתשובה הבאה:https://www.hidabroot.org/question/250494 המצוות נועדו לטובתנו, לכן מקיימי המצוות זוכים לחיים טובים יותר גם בעולם הזה, וכמובן לנצח נצחים בעולם הבא.

השבת נותנת עונג רב לנשמה, כאשר מקיימים אותה כראוי, והיא מחברת את עם ישראל. ללא השבת - כבר היינו מאבדים את זהותנו היהודית בגלות, ולא היה עוד עם ישראל. עובדה שיהדות ארצות הברית כבר איבדה למעלה מ-55% יהודים בהתבוללות, והכול מתחיל מהסממנים המובהקים של היהדות - שמירת השבת.

בבקשה צפי בהרצאה "שבת - מקור הברכה", המסבירה את מטרת השבת ותכליתה בעם ישראל, ומה היא נותנת לנו:https://www.hidabroot.org/video/61051

וכן הרצאתו של הרב זמיר כהן על קיום מצוות במאה ה-21:

https://www.hidabroot.org/video/60834 סודה של טהרת המשפחה:https://www.hidabroot.org/video/60899

בהרצאות אלו תלמדי שהתורה היא הוראות יצרן, ומצוותיה מועילות וטובת לנו גם בעולם הזה.

4. התופעה של חילוניות היא תופעה חדשה שהתחילה לפני מאה שנה בלבד. במשך 3300 שנה כל עם ישראל שמר תורה ומצוות.

ומה שקורה בעזיבת התורה - הוא איבוד יהדותנו. התורה היא מה שעושה אותנו ליהודים, ובלעדיה אין לנו קיום. היהודים שנטשו את התורה מתבוללים בהמוניהם ונעלמים מעם ישראל. הם חוברים לשונאינו האנטישמיים בהאשמות נגד עם ישראל, מתבוללים ונכחדים.

היהדות היא העץ שממנו אנו יונקים מים חיים, בעזיבת העץ - העלה מתייבש ומת. נא לקרוא:

https://www.hidabroot.org/article/216987

גם שופט חכם מאוד יכול להיות משוחד, ואז כל חוכמתה תהיה כלי לשוחד שלו. החוכמה אינה ערובה לאמת. היושר היא ערובה לאמת. נא לקרוא במאמר: "מדוע לא כל החכמים חוזרים בתשובה?"

https://www.hidabroot.org/article/219800

עם זאת, עם ישראל הצמיח את הגאונים הגדולים ביותר שהעולם ידע - וגאונות זו מקורו מן היהדות והתלמוד. בעזיבת התורה - נעלם עם ישראל וכך גם גאונותו.

בברכה, דניאל בלס