חגים ומועדי השנה

ארבעת המינים

  • כ"ב חשון התשפ"ב

שאלה

קצת אחרי סוכות והרבה לפני סוכות הבא אך ההלכה היא הלכה..
מבואר בגמרא וכן נפסק להלכה שאם אין אחד מן המינים לא יקח מין אחר שמא יבוא לטעות בשאר שנים. לא הבנתי למה צריך להגיע לזה? ברור שלא יקח ולא בגלל שנה הבאה אלא בגלל אותה שנה! התורה הרי אמרה לקחת אתרוג ולא שזיפים...

תשובה

שלום רב,

יפה שאלת, והגמרא במסכת סוכה (דף לא עמוד ב) עמדה בזה, והסבירה, שהיה צד לומר שאם אין לו אתרוג, שעליו להביא מין אחר במקומו, כדי שלא תשכח תורת אתרוג (דהיינו שלא יבואו לטעות שמספיק ליטול שלושה מינים), ולכן הוצרך להשמיענו שאין לעשות כן בגלל החשש שבשנים הבאות יטול מין אחר במקום אתרוג.

בברכה,

הלל מאירס