חברה והשקפה

לגבי מדרך הטוב להיטיב

  • כ' חשון התשפ"ב

שאלה

מה לגבי החיות והעופות ולהבדיל המלאכים שמעצם בריאתם אינם ברי אפשרות להטבה כמו האדם למה אם כולם היו נבראים כבני אדם אז מובן השאלה מה עם מי שלא נבראו כבני אדם איך ניתן לאמר עליהם שמדרך הטוב להיטיב וגם אם הם נבראו על מנת לשמש את האדם עדיין קשה לי

תשובה

שלום וברכה

האדם הוא מרכז הבריאה ותכלית הבריאה. כל הנראים שאינם בעלי בחירה נבראו לשמש את האדם ואין תועלת עצמית בבריאתם אלא לצורך האדם.

זאת אומרת שהקב"ה ברא אדם בעל בחירה ובעל דעה להיטיב לו וכל הירת הם רק משמשי האדם וללא תועלת עצמית וההטבה לאדם היא תכלית כל הבריאה.