חברה והשקפה

למה אדם אשם בגלגולים הקודמים שלו?

  • ט"ו חשון התשפ"ב

שאלה

היי,
יש לי שאלה,
מה אדם אשם במעשים של הגלגולים הקודמים שלו, הרי הוא לא מכיר אותם וככה קשה להבסין מילה אם הוא היה מכיר את הגלגול הקודם שלו והיו מסבירים לו-'אתה עני בגלל הגלגול הקודם, אתה מעוקב בגלל הגלגול הקודם... אבל אדם לא מכיר אפילו את הגלגול הקודם שלו, אז מה הוא אשם ולמה חייו צריכים להיות מושפעים מהגלגולים הקודמים?

אשמח לתשובה.
תודה-הדר.

תשובה

שלום,

אילו היה אדם יודע, לא היתה לו בחירה להתעלם או למרוד. הקב"ה נותן לאדם בחייו תזכורות והזדמנויות רבות לשנות את דרכיו, לחפש את תיקונו. ובדרך שבה אדם רוצה לילך - בה מוליכין אותו מן השמים. הרוצה לטהר - מסייעין בידו!

הכל הולך אחר הלב. אם תרצה לתקן את מעשיך, הקב"ה יעזור לך למצוא בדיוק מה עליך לתקן.

למעשה, יכול אדם לדעת מה עליו לתקן מגלגול קודם. כתב הגר"א הקדוש, שעל אדם לעיין אלו מצוות קשה לו לקיים, וידע שירד כדי לתקן אותן מגלגולים קודמים (לאחר שיעמוד במבחן, מצוות אלה יספקו לו עונג רוחני, ולא יהיו למעמסה). וכן יראה לאיזו עשייה רוחנית נפשו מתקשרת, בלימוד ובחסדים, וידע שצריך לתקן גם בזה.

ראה עוד בתשובתי: "מדוע איננו זוכרים את הגלגול הקודם?"

https://www.hidabroot.org/article/99715

בנוסף, אמליץ לך לקרוא חוברת קצרה שכתבתי בשם "שיחה גורלית", המתארת דו-שיח עם אלוקים לאחר המוות על שאלות רבות באמונה (הוכחות למציאות הבורא, משמעות החיים, אמיתות התורה, למה אלוקים ברא אותנו ועוד). לקריאת החוברת, חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". בחוברת זו תראה כיצד ניתן להגיע לאמונה ישרה מכל נקודה בחיים.

בברכה,

דניאל בלס