חברה והשקפה

האם אנו יכולים ליצור קיזוז יסורין בבריאות?

  • ח' חשון התשפ"ב

שאלה

שלום רב, שמתי לב שבתקופות בהן אני אוכלת 100% בריא לפי הרפואה הטבעית, ומתענה בספורט או באכילת מאכלים בריאים אך לא ממש טעימים, ומונעת מעצמי מאכלים מאוד טעימים אך לא בריאים- בתקופות כאלו אני לא חולה כלל, אפילו אם אנשים חולים בסביבתי. כשאני אוכלת רגיל (די לא בריא) אני כל הזמן נדבקת וכל צינון מסתבך אצלי.
לכן עלתה לי שאלה, האם יש דבר כזה: אם אנו מקבלים על עצמנו ייסורין פה למטה בבריאות ורפואה, האם יתכן כי מקזזים לנו אותם למעלה עם ייסורין של מחלות? או שאלו חוקי הטבע שה' ברא?

(*גם הכנת אוכל בריא הוא בגדר ייסורין, לא פותחים פשוט שקית במבה/רוגלך אלא בוררים, מקלפים, חותכים וכו')

תשובה

שלום וברכה

אלו חוקי הטבע שבורא עולם עשה בעולמו שמי שאוכל בריא לא נחלה ומי שאוכל פחות בריא עלול לחולאים.

בלי קשר כל סבל בעולם הזה מטהר את האדם ומזככו, אף אם הסבל נעשה מרצונך הטוב, הרי זה מטהר את האדם .