לפני כניסה לניתוח, קיבלתי לומר נשמת, איך עליי לקיים קבלה זו?

  • ד' חשון התשפ"ב

שאלה

לפני כניסה לניתוח בהרדמה כללית, קיבלתי לומר נשמת. יש דרך מסוימת שבה עלי לומר זאת או שפשוט להתפלל את התפילה מתוך הסידור? לומר עם שם השם?

תשובה

שבוע טוב,

פשוט לומר "נשמת כל חי" מתוך הסידור עם שם ה', ותוכלי לומר זאת גם ביחיד, אלא אם כן קיבלת על עצמך לומר בפני מספר מסוים של נשים.

יש מי שכתב לומר עד "הא-ל בתעצומות" (ספר זכירה עניין תפילת הדרך), ויש מי שהובא בשמו לומר עד סוף "ישתבח" בלי הברכה (תולדות יעקב עמוד קכד בהערה בשם הרב יעקב ישראל קניבסקי זצ"ל), דהיינו עד ברוך אתה ה' - ולא עד בכלל. וטוב לנהוג כך ובזה תצאי ידי כל הדעות.

בברכת בריאות איתנה,

הלל מאירס