כניסה לבית חדש, ברגל ימין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לדעת לגבי שני דברים: 1.להיכנס לדירה חדשה (רכישת דירה חדשה) ברגל ימין האם זו הלכה? אם כן אשמח לפירוט בעניין. ובעניין זה אוסיף..לגבי נעליים שאין להם שרוכים אלא לובשים רגיל כגון:מגפיים האם עדיין צריך להתחיל נעילה בימין ולסיים בימין? 2. לגבי חלאקה-האם זה מוזכר בתורה.בת דודה שלי אמרה שזה כל אחד לםי אמונתו..עניתי לה שזה מהתורה. האם נכון? תודה מראש, שבוע טוב ומבורך.

תשובה

שלום וברכה

1. להיכנס לדירה ברגל ימין אינו הלכה.

נעליים שאין בהם שרוכים לובשים של ימין תחילה ואחר כך של שמאל.

2. החאלקה מקורו בדברי המקובלים שראוי להתחיל בקיום מצוות פאת הראש בגיל 3.