חברה והשקפה

כוח להתמודד עם נסיונות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הייתי בהרצאה של הרב פנגר. שבה הרב אמר שאלוקים נותן לנו כוחות להתמודד עם ניסיונות שד´ נתן לנו. לא ניסיונות שאנחנו הכנסנו את עצמנו אליהם. אלוקים לא אומר לנו במילים אחרות בעיה שלכם דפקו ת´ראש בקיר? זה לא נקרא הזנחה?

תשובה

שלום וברכה

לא.

כאשר הקב"ה נותן ניסיון לאדם הוא נותן רק ניסיון שהוא יכול לעמוד בו.

אולם האדם עצמו יכול להביא על עצמו ניסיונות שהוא לא יכול לעמוד בהם לדוגמא הוא יכול להביא על עצמו להיכנס חלילה לבית אשת איש ו...להתקדם מרצון לרגע לפני החטא החמור ביותר ואז לנסות לחזור בו. יתכן שהוא לא יכול כבר לחזור בו מאחר ואין לו כלל כוח להתחזק על דבר כזה קשה של עמידה מול פיתוי חריף כל כך. להבדיל מניסיון שבורא עולם עצמו שולח לאדם כגון אשת פוטיפר ליוסף הצדיק שהקב"ה נתן ליוסף הצדיק ניסיון שיש לו את הכוחות לעמוד בו.

יצויין שבוודאי אם האדם יבקש את עזרת הבורא, בוודאי שבורא עולם יסייע לו לצאת מכל ניסיון אם הוא באמת ירצה בכך.

אשמח לסייע לך עוד,