שמיטה

מה ההבדל בין יבול נוכרי להיתר מכירה

  • א' חשון התשפ"ב

שאלה

שלום רב,

האם ההבדל בין יבול נוכרי להיתר מכירה הוא רק בזמן שבו נכתב החוזה בין היהודי לגוי?
ז"א אם המכירה נעשית לפני שנת השמיטה שלא לצורך הפקעת הקדושה - זהו יבול נכרי
ואם המכירה נעשית בסמוך לשנת השמיטה -או בשנת שמיטה לצורך הפקעת הקדושה בלבד - זהו היתר מכירה?

אשמח להברה בנושא.

תודה רבה ויישר כוח!

תשובה

שלום וברכה

ההבדל הוא אכן כך ובתוספת ביאור שהיא בין מכירה אמיתית שזה שייך לגוי לגמרי לפני ואחרי. לבין סוג של הערמה של מכירה לצורך השמיטה וברור לכולם שהגוי לא רשאי לעשות בקרקעות מאומה ללא רשות וכו'. לא נאמר שהירת מכירה לא תופס אבל זה קולא עקב מה שכתבתי.