האם מותר לומר ברכות התורה גם אם אני לא לומד תורה במהלך היום?

  • כ"ד תשרי התשפ"ב

שאלה

היי כבוד הרב,
רציתי לשאול, אם אני בן אדם מאמין שמתפלל בבוקר רק את ברכות השחר וברכות התורה, האם זה בסדר לקרוא ברכות התורה בצמוד לברכות השחר? גם אם אני לא לומד תורה במהלך היום או מתפלל עוד? הרי קראתי עכשיו שברכות התורה זה קוראים לפני שעוסקים בתורה במהלך היום או ממשיכים להתפלל ואני לא עוסק בתורה או מתפלל עוד במהלך היום

תשובה

שלום רב,

כבודו יכול לומר ברכות התורה, כיוון שמייד אחרי ברכות התורה אומרים את הפסוקים של ברכת כהנים, ופסוקים אלו בוודאי טעונים ברכות התורה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן מז סעיף ט).

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס