חגים ומועדי השנה

מה המהות של חג שמיני עצרת?

  • כ"ג תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
רציתי להבין מהי המהות של חג שמיני עצרת לפי התורה. כיום עבורנו יום זה הוא שמחת תורה. כל השמחה היא על סיום קריאת התורה, ההקפות... הבנתי שמנהג קריאת התורה וסיומה בשמיני עצרת הונהג במשך הדורות ולא בקבלת התורה. אם כך מהי מהות החג לפי התורה?

תשובה

שלום רב,

שמיני עצרת שונה משאר החגים. שאר החגים קשורים למאורעות ניסים ונפלאות שהיו לעם ישראל, מה שאין כן בשמיני עצרת לא חוגגים מאורע מסוים, אלא כולו נועד לשמוח בבורא יתברך ולחזק הקשר איתו, על דרך שכתב רש"י (ויקרא כג לו) "עצרת היא" - עצרתי אתכם אצלי כמלך שזימן את בניו לסעודה לכך וכך ימים כיוון שהגיע זמנן להפטר אמר בני בבקשה מכם עכבו עמי עוד יום אחד קשה עלי פרידתכם.

בברכה,

הלל מאירס