שו"ת שמחת תורה

מראש השנה לראש השנה

  • ט' תשרי התשפ"ב

שאלה

הי, יש לי שאלה אליכם.
אם נקבע לאדם בראש השנה ונחתם לו ביום כיפור עתידו לשנה הבאה. כל הבקשות שיש לנו באמצע שנה אין להם משמעות ?

אהבה, זיווג, בריאות, רוחניות הם הנושאים הכי משמעותיים ורציניים.
לגבי הנושאים הרציניים האלה כאשר נחתם לנו ביום כיפור, באמצע השנה כבר לא ניתן לשנות או יהיה קשה מאוד לשנות ? גם אם הבורא רואה שקשה, או גם אם האדם יבכה ויתחנן ?
האם צריך לחכות לראש השנה הבא כדי לשנות באותו נושא ?

תשובה

שלום וברכה

אפשר לשנות על ידי תשובה ותפילה וצדקה,  אם כי זה קשה יותר לאחר גזר הדין. עד שמיני עצרת   הרבה יותר קל להמתיק את הדין, כי אף שכבר חתמו את הפתקים אין זה עדיין מועבר לשליח עד הושענא רבה ושמחת תורה כמבואר בזוהר.