מישהו קרוב שפגע בי מאוד, האם כדאי לומר לו כדי שיעשה תשובה?

  • ז' תשרי התשפ"ב

שאלה

מישהו קרוב שפגע בי מאוד (העליב אותי) , האם כדאי לומר לו, בשבילו, כדי שיעשה תשובה? תודה על התשובה

תשובה

שלום רב,

יש להביא דבר זה לידיעתו, כדי שיבקש ממך מחילה ויעשה תשובה שלמה, וכמו שכתבו בספר מטה אפרים (סימן תרו סעיף ג) ובקצור שלחן ערוך (סימן קלא סעיף ד) אם זה שחטא לחבירו אינו מתעורר לילך לזה לבקש מחילה, יש לו להאיש העלוב להמציא עצמו אצל אותו שחטא, לבקש ממנו מחילה.

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס