האם יש חובה לטבול בערב יום כיפור?

  • ג' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום, תהי ברכה במעשה ידיכם, יש לי שאלה ודאגה ממש תכף יום כיפור ואני לא יודע האם יש חובה ללכת לטבול [אני לא מסוגל] אשמח לתשובה דחופה!!

תשובה

שלום רב,

במקרה שלך תוכל לשפוך על עצמך תשעה קבין מים (קרוב לשנים עשר ליטר). ואפשר לעשות כן גם על ידי מקלחת.

מקורות: ראה רמ"א (סימן תרו סעיף ד) ומשנה ברורה (ס"ק כב) וחזון עובדיה ימים נוראים (עמודים רמה-רמו). ולגבי שיעור תשעה קבין יעויין חזון עובדיה שם, והלכה ברורה חלק ה' (בסוף הספר בשו"ת אוצרות יוסף סוף סימן ב).

גמר חתימה טובה,

הלל מאירס