האם מותר לצאת לאילת לצורך טיול בלבד?

  • ג' תשרי התשפ"ב

שאלה

רציתי לטייל באילת, וראיתי שיש קצת בעיה עם זה, אז האם אילת נחשבת חו"ל כי אילת היא חלק מהארץ המובטחת וגם מתיישבים בה כיום וגם בעבר על ידי עולי בבל, דוד המלך. אז האם מותר לטייל באילת לצורך טיול בלבד?

תשובה

שלום רב,

העיר אילת נמצאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל, ואין לצאת לשם למטרת טיול, כשם שאסור לצאת מארץ ישראל לחו"ל לשם טיול (יעויין שו"ת תשובות והנהגות חלק ג' סימן שלב ד"ה והנה מה, בשם החזון איש זצ"ל. וע"ע שם סוף ד"ה ולע"ד, ושו"ת שבט הלוי חלק ה' סימן קעג, ושו"ת אז נדברו חלק י"ד סימן מג, וספר אור לציון חלק ג' פרק כג אות יב ד"ה ולענין).

ראה באיזה אופנים מותר לצאת לחו"ל https://www.hidabroot.org/question/251275

בברכה,

הלל מאירס