שו"ת הלכות יום טוב

ניתוח קיסרי ביום טוב של גלויות

  • כ"ח אלול התשפ"א

שאלה

שלום הרב
אישתי צריכה להוליד רק בניתוח קיסרי ואנחנו ישראלים טסנו לצרפת בשביל הלידה והרופא קבע לה תאריך ביום טוב שני של גלויות ביום שמחת תורה בחול הרופאה אמר שאי אפשר יותר מאוחר רציתי לדעת איך ללכת בית חולים ואיך להתנהג ?
אישתי גם רוצה לדעת אם היא יכולה לקחת איתה את הטלפון היא לא רוצה להישאר בלי טלפון בבית חולים האם זה מותר וא היא יכולה לשלוח הודעות לאשנים שנמצאים בארץ ?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש להקדים את הניתוח לחול המועד ולא לשמחת תורה אף שאתם בני ארץ ישראל.