האם מותר לרסק כדור אקמול ביום טוב למי שלא יודע לבלוע?

  • ב' תשרי התשפ"ב

שאלה

האם מותר לרסק כדור אקמול בחג למי שלא יודע לבלוע? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

מותר, היות שכדור האקמול היה פעם טחון ורק הדביקו אותו במפעל התרופות, ואין טוחן אחר טוחן, ומכל מקום יש להשתדל לרסק את הכדור סמוך לשימוש.

מקורות: כן פסק הרמ"א (סימן שכא סעיף יא) שמותר לפרר לחם לפני התרנגולים דהואיל וכבר נטחן אין לחוש, שאין טוחן אחר טוחן. ועל פי זה כתב בשו"ת נשמת שבת חלק ד' (סימן שיח) שמותר לרסק תרופה בשבת, ומכל מקום ישתדל לעשותו סמוך להשתמשותו, מכיוון שמבואר בחיי אדם שאין הלכה זו מוסכמת. וכן יעויין כיוצא בזה בספר ילקוט יוסף (סימן שכא סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס