האם מותר לאישה לשאול גבר שחלה איך הוא מרגיש?

  • כ"ג אלול התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לדעת האם מותר לי לשאול גבר איך הוא מרגיש.
להתעניין במישהו שחלה בפתאומיות?

תשובה

שלום רב,

אמנם אסור לאיש לשאול בשלום אישה (שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ו), והוא הדין להפך שאסור לאישה לשאול בשלום איש (שו"ת בצל החכמה חלק ה' סימן נ), מכל מקום שאלת שלום משום סיבה כגון בחולה לשאול בשלומו - מותר.

מקורות: כן כתב בספר אבני משפט (חלק אבן העזר סימן כא סק"ג) שפרישת שלום כדרך הנהוג לאוהבים אין שואלים בשלום אישה, אבל בשואל באמת לידע איך שלומה אם היא בבריאות וכדומה אין איסור, כיוון שאין כוונתו להראות לה שום חיבה רק באמת חושש אולי נתהווה בה איזה סיבה. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס