מהי ההלכה לגבי לבוש בבריכה עם מציל גבר?

  • ט"ו אלול התשפ"א

שאלה

שלום רב,
רציתי לדעת מהי ההלכה לגבי לבוש בבריכה עם מציל גבר.
האם זה כמו ההלכה בים?
האם זה משנה אם המציל יהודי או גוי?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין הבדל בין ים לבריכה, בשני המקומות אישה צריכה לכסות את כל המקומות המכוסים אם יש שם מציל גבר.

ראי https://www.hidabroot.org/question/242380

אם המציל גוי, זה קל יותר, כי הוא לא מצווה על שמירת העיניים, ומכל מקום אין זה מדרכי הצניעות שאישה תעמוד באופן לא צנוע גם כשמדובר במציל גוי.

מקורות: יעויין שו"ת ויען דוד חלק ב' (סימן קפד) וספר מנוחת אמת (פרק טו הערה נ).

בברכה,

הלל מאירס