חברה והשקפה

למה יש אסונות טבע?

  • ב' אלול התשפ"א

שאלה

שלום,
אני מעוניינת לדעת מדוע קורים כל אסונות הטבע בעולם כעת. אני רואה המון כתבות מצולמות על אסונות קשים מוזרים ויוצאי דופן שחלקם אפילו שברו שיאים בחוזקה שלהם. נראה שהעולם עובר טלטלה קשה מאוד ומעוניינת לדעת מה הקב"ה מראה לנו בזה? אני יודעת שהוא שליט על הכל האם הוא מנסה לעורר את הגויים או היהודים שיושבים בתוכם או אותנו פה? או האם אלו עונשים?
מוזר שאף אחד לא מתייחס לדברים שקורים יותר מדקה שבפועל מדובר במכות טבע מעל הטבע ובכמות לא הגיונית בפיזור עולמי נרחב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אכן ישנם אסונות טבע רבים ובלתי מוסברים, שטפונות קשים ועוד, ולכאורה לא נראה בין האסונות כל קשר (כך גם אנו עברנו אסונות קשים, כמו אסון מירון). המכה הקשה ביותר היא כמובן מחלת הקורונה שפוקדת את העולם כולו.

נאמר שבאחרית הימים יהיו קשיים הדומים ל"חבלי לידה", והכוונה לצירים, ויש רווח בין ציר לידה לציר לידה. כך גם באחרית הימים, יהיו אסונות ומכות שונים, עם מרווחים קצרים של הפסקה ביניהם. כל האסונות הללו מכינים את העולם לקראת התודעה והציפייה לשינוי עולמי - ביאת המשיח והגאולה.

האסונות גם מלמדים שאין הקב"ה מרוצה מהתנהגות בני האדם בדורות הללו, וכי עלינו לשוב בתשובה ולתקן את מעשינו.

ראי עוד בהרצאה "נבואות אחרית הימים" של הרב זמיר כהן:
https://www.hidabroot.org/video/166638

בברכה,
דניאל בלס