האם גם לנשים יש זמני תפילות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם לנשים יש גם זמן לתפילות כמו תפילת שחרית/קריאת שמע? והאם אפשר לקטוף ירקות מעץ ששייך לכל השכנים ואיך אפשר לדעת שזה לא עץ של מישהו? והאם צריכים לעשר? אם כן איך? תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

לנשים ניתן להקל לכתחילה להתפלל שחרית עד חצות. זמן קריאת שמע אין לנשים מאחר ואין חובה לנשים לקרוא את שמע. אולם ראוי להקפיד על קריאת

עץ ששייך לכל השכנים בדרך כלל השכנים אינם מקפידים וניתן לקחת ומצווה לעשר כרגיל.

ראי סדר הפרשת תרומות ומעשרותבברכה,