שבת

סעודות שבת

  • כ"ה אב התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני שומר שבת כבר כמה חודשים טובים, והבנתי שקיימות 4 סעודות של שבת ורציתי לשאול מתיי בערך זמן כל סעודה והאם צריך לעשות קידוש על כל סעודה?
תודה והמשך יום נפלא!

תשובה

שלום וברכה

סעודה ראשונה עושים בכניסת השבת ביום שישי בלילה (לאחר התפילה) ועושם קידוש ארוך.

סעודה שניה בבוקר לאחר התפילה ומברכים לפני זה רק ברכה קצרה - ברכת הגפן ושותים את הכוס.

סעודה שלישית זמנה מחצי שעה לאחר חצות עד לסוף היום ולא מקדשים.

סעודה רביעית זמנה לאחר הבדלה במוצאי שבת ואפשר לאכול במשך כל הלילה וטוב להקדים במידת האפשר.