האם טבעת הנישואין יכולה להשפיע על שלום הבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב, אני נשואה שש שנים, יש לי שני ילדים והשלישי בדרך. מתחילת נישואינו בעלי ואני מתווכחים כמעט על כל נושא אפשרי, בין היתר על היחס הלא נעים לו זכיתי מהוריו במשך תקופה ארוכה. רוב הזמן, אני לא זוכה לתמיכה וגיבוי מצידו, אלא רק ליחס שופט וביקורתי, תמיד אני מצטיירת כאשמה ולא בסדר, למרות שאני רעיה טובה, אמא מסורה ודואגת, בחורה איכפתית ועצמאית שכמעט ולא נעזרת בו בשום דבר. לפני נישואינו מכר שלי העיר לי שהטבעת שבחרתי, שדוגמתה מבחוץ היא חריצים, יכולה לסמן על סדקים שיהיו בנישואים, ולאחרונה אני חושבת רבות על נושא זה, היות ולפני כן הסתדרנו מאוד והאהבה פרחה, מה שהוביל להחלטה להינשא ולהקים בית בישראל. האם כדאי להחליף טבעת? יש צורך לקדש על טבעת חדשה? כדאי שהיא תהיה מחומר הטבעת הקיימת (להמס וליצוק מחדש)? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שינוי הטבעת לא יעשה מאומה.

חשוב מאוד ללכת לסדנא על זוגיות ובעיקר סדנא על תקשורת בין בני זוג והדרך להעביר ביקורת. כך יוטב לכם מאוד והזוגיות שלכם תפרח. נראה לי שמדובר בשני אנשים טובים שלא כל כך יודעים לתקשר ביניהם. התקשורת בין בני זוג היא ייחודית לגמרי ולא ניתן לדמותה לשום תקשורת אחרת בין שני אנשים.