האם מותר לי להניח תפילין אם אני לא יהודי שלם?

  • ט"ז אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם מותר לי להניח תפילין אם אני לא יהודי שלם
כלומר אמא יהודייה מהצד של אבא שלה ואבא יהודי שלם.
תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום רב,

היות שאם אמך לא יהודיה, אז גם אמך לא יהודיה, כי היהדות נקבעת לפי האם, ואם כן גם כבודו אין דינו כיהודי, ולא תוכל להניח תפילין במצבך הנוכחי.

מקורות: אמנם כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק י הלכה י) בן נח שרצה לעשות מצווה משאר מצוות התורה כדי לקבל שכר איו מונעין אותו לעשות אותה כהלכתה, אולם כתב הרדב"ז שם, ומכל מקום במצוות שצריכין קדושה וטהרה כגון תפילין ספר תורה ומזוזה אני חוכך להחמיר שלא יניחו אותם לעשותן. וע"ע בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד תקיט).

בברכה,

הלל מאירס