האם צריך להתפלל תשלומין מיד לאחר תפילת החובה?

  • י"ד אב התשפ"א

שאלה

אני יודע שאם עבר זמן תפילת שחרית עליי להתפלל מנחה עם תפילין ולהוסיף לה עוד תפילת שמונה עשרה בנוסף לרגילה שבה. במצב שבו התפללתי תפילת מנחה רגילה (ללא השמונה עשרה הנוספת) עם תפילין ביחיד, ואת תפילת השמונה עשרה השנייה אני מעוניין להתפלל במניין מאוחר יותר, האם אוכל לעשות כך? או שגם אותה אני צריך לעשות עם תפילין? או שאני צריך להתפלל אותה בסמוך? תודה על העזרה

תשובה

שלום רב,

יש להקדים שכל מה שאפשר להתפלל תשלומין הוא דווקא במקרה שלא התפלל בשוגג או באונס (שלחן ערוך סימן קח סעיף א), אבל אם לא התפלל במזיד, אין תשלומין (שם סעיף ז).

במקרה שאפשר להתפלל תשלומין, לכתחילה ראוי ונכון להתפלל אותה מיד לאחר תפילת החובה (ראה שם סעיף ג ומשנה ברורה ס"ק טו והלכה ברורה סעיף יב).

וראה עוד https://www.hidabroot.org/question/265314

בברכה,

הלל מאירס