תפילה וברכות

כשמתפללים תשלומין, האם צריך להמתין בין תפילה לתפילה?

  • כ"ד אייר התשע"ט

שאלה

שלום. ידוע לי שלאדם שמסיבה כלשהי לא התפלל מנחה למשל, אז חייב אותו האדם להתפלל שמונה-עשרה לאחר שמונה עשרה של ערבית על מנת להשלים את תפילת מנחה שהפסיד. השאלה שלי: לאחר תפילת שמונה עשרה של ערבית (הראשונה) האם מחכים מספר שניות ואז אומרים תשלומין מנחה, או שאומרים "יהי שם ה' מבורך מעתה ועד עולם....מה אדיר שמך בכל הארץ", ו "שיר למעלות" אשא עיני....ועד עולם" ? ו"עלינו" ? ורק אז לומר תפילת ש"ע של תשלומין. אנא תתן לי תשובה חד משמעית שלא אטעה בתפילה.

תודה

יעקב

תשובה

שלום רב,

כשמתפללים שחרית פעמיים לשם תשלומי ערבית, וכן כשמתפללים מנחה פעמיים לשם תשלומי שחרית, יש לומר "אשרי יושבי ביתך" בין תפילה לתפילה. וכשמתפללים ערבית פעמיים לשם תשלומי מנחה, יש דעות אם לומר אשרי או לא, ולמעשה, מספיק להמתין כמה שניות (כדי הילוך ד' אמות).

מקורות: על פי שלחן ערוך (סימן קה) ומשנה ברורה (סק"א), ושלחן ערוך (סימן קח סעיף ב) ומשנה ברורה (ס"ק יד) והלכה ברורה (שם בבירור הלכה אות ז).

בברכה,

הלל מאירס