חברה והשקפה

גויה וקנאין פוגעין בו

  • ה' אב התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
שמעתי מישהו שאומר שהסיבה "שהבועל ארמית קנאין פוגעין בו" שזו הלכה ואין מורים כן, היא שאין מקור ממש
לאיסור ליהודי להיות עם גויה, וזה היה נשמע לי ממש לא הגיוני שזו הסיבה ואין מקור לאיסור.
ראיתי גם פסוקים בספר דברים שמדברים על איסור
לקחת גויה אבל זה היה נראה כאילו מדובר על 7 האומות שחיו בארץ כנען.
אשמח אם תוכל בבקשה להסביר ולהבהיר את העניין.
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כך כתב הרמב"ם

הלכות איסורי ביאה פרק יב'

הלכה ו'

לא פגעו בו קנאים ולא הלקוהו ב"ד הרי עונשו מפורש בדברי קבלה שהוא בכרת שנאמר כי חלל יהודה קדש י"י אשר אהב ובעל בת אל נכר יכרת י"י לאיש אשר יעשנה ער ועונה אם ישראל הוא לא יהיה לו ער בחכמים ולא עונה בתלמידים ואם כהן הוא לא יהיה לו מגיש מנחה לי"י צבאות הנה למדת שהבועל כותית כאילו נתחתן לעכו"ם שנאמר ובעל בת אל נכר ונקרא מחלל קדש ה'.

הלכה ז

עון זה אע"פ שאין בו מיתת ב"ד אל יהי קל בעיניך אלא יש בו הפסד שאין בכל העריות כמותו.

ראה עוד בהרחבה https://www.hidabroot.org/article/1125661

בהצלחה,