שמיטה

עקירת עשבים שוטים בשנת שמיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום רציתי בבקשה לשאול כמה שאלות 1.האם מותר בשנת השמיטה לעקור עשבים שוטים מהאדמה בגינה אני רוצה לציין כי הגינה אינה גינה של נוי אלא זו גינה עם אדמה בלבד בלי צמחייה ופרחים פשוט העשבים גדלים ומתפתחים. 3.האם מותר בשבת לדוגמא כאשר יש לי סיר של אוכל שלפני שבת הוא לא היה מבושל האם אפשר לפני שבת להניח אותו במקום בבפלטה שהבישול הוא יותר מהיר ואז לדוגמא בבוקר להוזיז את הסיר למקום פחות חם כדי להאיט את הבישול 4.האם אפשר לתת למשהו שגובה מתנות לאביונים לפני פורים ואז בפורים הוא יתן את הכסף לאביונים האם זה בסדר או שצריך לתת בו ביום מתנות לאביונים סליחה על אורך השאלות ותודה רבה מראש...שבוע טוב ומבורך

תשובה

שלום וברכה

1. אין לעשות כן, ואם יש צורך נא לשאול שוב.

3. אין כל בעיה לעשות כן

4. אין כל בעיה ליתןאת המתנות לפני פורים לגבאי שיחלקם בפורים.

בברכה - בנימין שמואלי