האם מותר להשמיע לילדים שירים בנושאי למידה בבין המצרים?

  • כ' תמוז התשפ"א

שאלה

האם מותר להראות לילדים סרטונים שמלמדים א-ב או A B C ועוד נושאי למידה, כשבעצם זה מלווה בשירים ומנגינות?
כמובן השאלה היא לגבי בין המצרים וגם ספירת העומר. תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אם הילדים הגיעו לגיל חינוך (גיל 6) יש להחמיר שלא להשמיע להם שירים בליווי כלי נגינה בבין המצרים - אפילו בדרך לימוד. ואפשר להקל רק במוזיקה ווקאלית. ואם הם מתחת גיל חינוך - מותר. והוא הדין לגבי ספירת העומר.

מקורות: יעויין שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ד' (סימן כא אות ד) שאסור לשמוע מוזיקה בבין המצרים. ויש להחמיר גם לקטנים שהגיעו לחינוך מאחר שאבלות דרבים הוא. וכ"כ בספר נחמת ישראל (פרק ג סעיף ד הערה 33) בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א.

בברכה,

הלל מאירס