תפילה וברכות

פירוש לפסוק משיר השירים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!*רציתי לדעת מה פירושו של המשפט"כי עזה כמוות אהבה קשה כשאול רשפיה רשפיי אש שלהבתיה"*ועוד משפט אחד"אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו"למה התכוונו תודה רבה ושתהיה שבת שלום לכל עם ישראל!

תשובה

שלום וברכה

רש"י שיר השירים פרק ח פסוק ו שימני כחותם - בשביל אות` אהב` תחתמני על לבך שלא תשכחני ותראה כי עזה כמות אהבה האהבה שאהבתיך עלי כנגד מיתתי שאני נהרגתי עליך. קשה כשאול קנאה - התגר שנתקנאו ושנתגרו בי האומות בשבילך, קנאה בכל מקום לשון אחיזת הלב לנקום נקם. אש שלהבת יה - רשפים של אש חזקה הבאה מכח שלהבת של גיהנם טעם הזקף הגדול הנקוד על רשפי מלמדנו על תיבת אש שהיא דבוקה לשלהבת יה לומר אש של שלהבת יה: רש"י שיר השירים פרק ח פסוק ז מים רבים - האומות.

ונהרות - שריהם ומלכיהם. לא ישטפוה - על ידי חוזק ואימה ואף על ידי פתוי והסתה. אם יתן איש את כל הון ביתו - כדי להמיר אהבתך. בוז יבוזו לו - כל אלה הקב"ה ובית דינו מעידים שכך כנסת ישראל מתרפקת על דודה:

בברכה - בנימין שמואלי