נשים

צניעות

  • י"ח תמוז התשפ"א

שאלה

שלום רב,

שמעתי שההנהגה בבתי יעקב שהבנות צריכות ללבוש חצאית שעוברת את הברך ולא עד לקרסול נובעת משיקול פוליטי, שלא להידמות לדתיות הלאומיות. אבל שזה גרם שפרצה יצאה מתחת ידם של גדולי הדור שבגלל זה הגענו למצב שבנות שמות חצאיות יותר קצרות ממה שצריך.
האם יש אמת בדבר?
האם מלכתחילה היינו צריכות ללבוש רק ארוך?
תודה רבה על תשומת הלב

תשובה

שלום וברכה

לא נכונים הדברים.

במקומות שלא נהגו ללכת ארוך עד לקרסול אז הארוך מושך את העין קצת אבל בהרבה מקומות גם הרחדים לדבר ה' הולכים בחצאית ארוכה עד הקרסול.