נשים

השיוויון בין אישה לגבר בעניין הגירושין ע’’פ ההלכה

  • י"ז תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, יש שאלה שמעסיקה אותי כבר כמה זמן וחיפשתי לה תשובות באינטרנט ולא מצאתי. לשאלתי, כאשר אישה רוצה להתגרש מבעלה כי היא מקבלת יחס לא ראוי וכדו', ידוע לי שהוא חייב לאשר את זה תחת סמכותו וזה לא כ''כ מסתדר לי כי אם האישה לא רוצה לחיות עם הבעל יותר למה זה נתון להחלטתו בלבד, שהרי אם היא בגדה בו הוא יכול לגרש אותה מרצונו בלבד ואני מבינה את ההיגיון אז, אבל אם למשל הוא בגד בה האם היא יכולה ללכת גם לבית הדין ולבקש להתגרש ממנו וזה ינתן לה? כי אם רק לבעל יש זכות לגרש את אשתו אז זה קצת מערער את השיוויון והכבוד לאישה שהיהדות ידועה בו...(אין חשד שזה לא כך חלילה, אלא הדגשתי את חוסר ההבנה שלי בתחום)

תשובה

שלום וברכה

הגירושין הם באמת על ידי נתינת גט מיד הבעל ליד האישה אבל ההחלטה מתי כופים לגרש ומתי לא היא רק על ידי הבית דין.

גבר שבגד באשתו אשתו יכולה ללכת לבית הדין ולתבוע גט והבית דין כופה עליו לגרש את אשתו.

להלכה גבר לא יכול לגרש אישה בעל כרחה.