מהם זמני התפילה של שחרית מנחה וערבית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! רציתי לדעת מהם זמני התפילה של שחרית מנחה וערבית, כלומר מאיזה שעה עד איזה שעה ניתן להתפלל כל אחת מהן וכמו כן של קריאת שמע....

תשובה

שלום וברכה

זמן תפילת שחרית היא מהזריחה עד ארבע שעות זמניות מהזריחה ובדיעבד אפשר להתפלל עד חצות וזמן תפילת מנחה הוא מחצי שעה אחר חצות ועד הערב, וזמן תפילת ערבית הוא כל הלילה. זמן קריאת שמע של שחרית הוא עד שלוש שעות זמניות וזמן קריאת שמע של ערבית כל הלילה ויש לכתחילה לקרוא קודם חצות. שעות אלו משתנות הם והשעות שדיברו בהן חכמים הן שעות זמניות.

כלומר, מחלקים את היום לשנים עשר חלקים, וכל חלק נקרא `שעה-זמנית`. בקיץ שהימים ארוכים - השעות ארוכות, ובחורף שהימים קצרים - השעות קצרות. זמני היום כיום הם לערך סו"ז קריאת שמע של שחרית בערך ב8:45 וסוף זמן תפילה הוא בערך ב9:30 חצות בערך ב11:40 והזמנים משתנים בכל יום . בברכה - בנימין שמואלי