שלוש שמות והתאמה זוגית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד הרב, ערב טוב! בעבר הוריי העניקו לי שמות, 3 שמות. ובכן שאלתי מתחלקת למס` חלקים, ראשית שמותיי הם נעמה הודיה רעות. והנה חלק א`- לפי סיפרו של הרב זמיר כהן "הצופן" [ספר מדהים..], נימצא כי כל אות שמתחילה בו השם זאת מהווה עיקר האישיות והכוחות שבאדם. משפחתי וחברותיי משתמשים בכל השמות, אך לאיזה שם אני אמורה להתייחס מבחינת האות חלק ב`-כאשר לקחתי כל אות ראשונה מכל שם התברר כי התקבל המילה- "נהר", האם יש לזה משמעות כל שהיא חלק ג`-חשבתי להסיר את 2 שמותיי האחרונים. האם יש אפשרות או שאני צריכה לשאול רב גדול *יש לציין כי 3 השמות ניתנו בהיותי תינוקת ולא התווספו במהלך חיי. דבר נוסף ואחרון- התאריכים שלי ושל חתני: איל- י"ג במר-חשוון ה`תשמ"ב,מזל עקרב. ושלי- כ"ב בכסליו ה`שתמ"ז, מזל קשת. האם ישנה התאמה בהערכה עצומה,רב תודות וישר כח. תודה שזכינו לכם ולערוץ הקדוש. נעמה

תשובה

שלום לך

השם שלך הוא שם אחד ארוך והנ` היא האות הראשונה העיקרית, אבל יש להתייחס גם כן לכל תחילת שם ככוח נוסף שתחילת השם מוסיפה תוספת כוח יותר משאר האותיות. ולכן הנ`ה`ר` יש לו כוח להוסיף לך חוזק בהשפעה היורדת עליך לטובה. ושלושת שמותיך מצוינים חבל לך לוותר עליהם והשאירי אותם ונשמתך תמשיך לקבל שפע רחב מאוד.

ההתאמה ממש מצויינת אבל לא כדאי להחליט על בסיס מזלות ושמות החלטות כאלו, וכן יש לך לדעת שאין בנמצא נוסחה מוחלטת ובדוקה לזיווג, והזיווג בידי בורא עולם. כמו שכתוב בגמרא: 40 יום לפני צאת הוולד יוצאת בת קול ומכריזה "בת פלוני לפלוני". חכמת הקבלה גורסת שיש להבין שברמה רוחנית גבוהה - כשא-לוהים ביניכם הסיכויים לזוגיות טובה היא אין סופית!!! וכל הנוסחאות חסרות ערך!!! שנאמר "איש ואישה זכו – שכינה ביניהם, לא זכו – אש אוכלתם".

מימוש הזוגיות על ידי נישואין מזכה את הבעל והאישה, מעלה את נשמתם מעלה מעלה, והם זוכים למחילת עוונות. זוגיות היא הרוח, ההבנה הרוחנית והמודעות שמעבר לחומרנות. זוגיות זאת השקעה בבן/בת הזוג, נתינה ללא תמורה. והיה וזוג הגיע לרמת מודעות גבוהה של הרוח ולמדו לתת, להקשיב ולכבד אחד את השני, הרי השכינה שורה ביניהם, על ידי קיום מצוות הטהרה, ושפע של אור, ברכה פרנסה ובריאות תלווה אותם!!! וכמובן שמירת מצוות הטהרה כדת וכדין היא הסגולה הטובה היותר להשראת השכינה בביתכם שתביא עליכם ברכת טוב. הרבה הצלחה לנהר הטוב - בנימין שמואלי