אחרי שטבלתי שמתי לב ששכחתי לגזור ציפורן, מה עושים?

  • י"א תמוז התשפ"א

שאלה

טבלתי והייתי עם בעלי, אחרי כמה שעות אני רואה ששכחתי ציפורן ביד ולא גזרתי, מה עושים? תודה

תשובה

שלום רב,

מבין שאת שואלת למנהג בנות ספרד, ובכן לפי מנהגם אם הציפורן הייתה נקייה ולא היה לכלוך מתחתיה בשעת הטבילה, את לא צריכה לטבול בשנית (שלחן ערוך יורה דעה סימן קצח סעיף כ, וטהרת הבית חלק ג' מהדורת תשע"ט עמוד פא).

וגם לפי מנהג בנות אשכנז שיש לחזור ולטבול בשנית (רמ"א שם) בלי ברכה (ערוך השלחן שם סעיף מח וסימן ר סעיף א), זהו דווקא אם עדיין לא עבר הלילה ולא שימשה עם בעלה, אך אם כבר שימשה עם בעלה או שעבר הלילה, אף על פי שלא שימשה, אינה צריכה לחזור ולטבול  - ובתנאי שהציפורן הייתה נקייה (כך מורים להלכה, יעויין נטעי גבריאל הלכות נדה חלק ג' פרק מג סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס