למה עונים אמן לאחר ברכת "בונה ירושלים"?

  • ג' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום רב לכבוד הרב הי"ו!
אשמח לקבל תשובה לגבי עניית אמן דווקא לאחר ברכת "בונה ירושלים" של עצמי, למרות שאין לענות אמן על אף ברכה אחרת של עצמי.
תודה מראש ובברכה!

תשובה

שלום וברכה,

ההסבר הוא משום שחיוב שלוש הברכות הראשונות של ברכת המזון הוא מן התורה, ולעומת זאת חיוב ברכת הטוב והמטיב הוא מדרבנן, ולכן כשמגיעים לסיום הברכות מן התורה יש לענות אמן, כדי להראות שיש חילוק ביניהם.

מקורות: שלחן ערוך (סימן קפח סעיף א) ומשנה ברורה (סימן רטו סק"ד).

בברכה,

הלל מאירס