מי שישן עם ציצית, ובבוקר מחליף לציצית אחרת, האם צריך לברך?

  • כ"ה סיון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני מעוניין להתחיל לישון עם ציצית ולהחליף בבוקר לציצית אחרת האם אני צריך לברך על כל החלפה של ציצית?
תודה

תשובה

שבוע טוב,

אין לברך על הציצית שאתה מחליף בלילה (ראה רמ"א סימן יח סעיף א).

אולם על הציצית שאתה מחליף בבוקר - יש לברך, אלא אם כן אתה מתעטף בטלית גדול שאז עליך לכוון בברכה על הטלית לפטור גם את הציצית (ראה משנה ברורה סימן ח ס"ק כד, וכף החיים שם ס"ק מא).

בברכה,

הלל מאירס