שבת

האם מותר להפריד את החלמון מהביצה בשבת?

  • י"ט סיון התשפ"א

שאלה

האם ניתן להפריד את החלמון מהביצה בשבת כדי לאכול לאלתר? אינני אוהבת את החלק הזה. תודה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון ביצה מבושלת נחשבת כולה כמין אחד ואין אומרים שהחלבון והחלמון נחשבים שני מינים, ולכן מותר להפרידם, אולם במקרה שלך שאת מקפידה מאוד שלא לאכול את החלמון, הרי זה נחשב כתערובת, ואסור לך להוציא את החלמון, אלא עלייך להוציא את החלבון שזה מותר כמו כל הוצאת אוכל מתוך פסולת ביד על דעת לאכול לאלתר.

מקורות: יעויין בספר ארחות שבת חלק א' (פרק ג סעיף לז ובהערה שם).

בברכה,

הלל מאירס