האם מותר לאישה בהריון לענוד תכשיטי זהב?

  • י"ז סיון התשפ"א

שאלה

שלום רב
שמעתי שעדיף לא לענוד תכשיטי זהב בהריון.
מס' שאלות:
1. אשמח לדעת מה הסיבה לכך.
2. תכשיטים ממתכת רגילה ורק הציפוי שלהם זהב (או שיש בהם אחוז קטן של זהב) זה בסדר?
3. האם זה מדובר גם לאישה שלא חוותה הפלה? אני שואלת כי אני בהריון ראשון ב"ה, לאחר כשנתיים של נסיונות ורוצה לשמור עליו ככל האפשר.

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אכן רבי נחמן מברסלב זצ"ל בספר המדות (ערך מפלת חלק שני אות א) כתב, אישה המפלת נפלים לא תלך בקישוטי זהב. וכן הובא בספר ישועות מרדכי (עמוד 59) בשם רבי מרדכי אליהו זצ"ל, שאישה הסובלת ח"ו מהפלות, כשהיא בהריון בעזרת ה' יתברך – תסיר מעליה כל תכשיט זהב.

ובתשובה לשאלותייך - 1. כמדומה שלא התבאר טעם הדבר. 2. לאישה שסובלת מהפלות מומלץ להימנע בכל אופן. 3. מדובר על אישה שסובלת מהפלות. אמנם לכל אישה מומלץ להסיר תכשיטי זהב כשנכנסת לחדר לידה, וכמו שכתב בספר ישועות מרדכי (עמוד 60) שהיה מייעץ לאישה שנכנסת לחדר לידה, שתסיר מעליה כל תכשיט זהב, כגון  טבעת, צמיד, שרשרת, וכדומה.

בשעה טובה,

הלל מאירס