חברה והשקפה

האם הקב״ה נתן לעצמו שם?

  • ט' סיון התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!

כידוע יש לקב״ה כמה וכמה שמות, וידוע לי שבהלכה יש 7 שמות שאם כתבו אותם, אסור למחוק אותם.

וגם ידוע לי ששם הווי״ה ברוך הוא הוא השם הקדוש ביותר.

הרי לפני שהקב״ה ברא משהו, היה רק אותו יתברך.
ואז כשהוא יתברך ברא אותיות וכולי וברא את העולם, ישנן אותיות שהן בעצם השם שלו.

אבל לפני שהקב״ה ברא אותיות, היה לו שם?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כן. כי השם מבטא את המהות.

לדוגמה, השם "אלוקים" מבטא את העובדה שה' הוא בעל הכוחות כולם.

השם הוי"ה מבטא את היותו של ה' נצחי, לא תלוי בזמן, לא משתנה ולא מזדקן.

לפיכך, שמו של הקב"ה הוא נצחי - כי הוא ביטוי אמיתי של יכולותיו, שהן תמיד היו ויהיו.

שם הוי"ה הוא שמו של אלוקים אף לפני בריאת העולם, כי הוא מתאר את נצחיותו האינסופית.

העברית היא שפת הקודש, מילותיו של הקב"ה, המגלות את רצונו האמיתי. וכפי שרצונו של ה' נצחי וקדם לעולם, כך שמו נצחי וקדם לעולם.

בברכה,
דניאל בלס