נשים

למה אישה צריכה ללבוש גרביים?

  • ה' סיון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
1.רציתי לשאול למה אישה צריכה ללבוש גרביים כי ממילא גרב רגל הוא בצבע של הרגל
וגם שמעתי שפעם לא לבשו גרביים כי כך היה מנהג המקום האם זה נכון?
2.וגם האם מותר לי ללכת עם גרביים קצרות ליד גיס?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. הרגל הוא בגדר ערווה שחייבת להיות מכוסה. אמת שגרב צבע הרגל של 20 דנניר אינה מועילה  רק כאשר הולכים בעובי מספק שרואים בבירור שזה גרב ולא רגל אז אפשר לסמוך על גרביים אלו.

2. הגיס הוא כאדם זר לחלוטין עברוך וצריך להיזהר מאוד בדבר.