שבת

האם מותר לקחת ויטמינים בשבת?

  • ט"ז אייר התשפ"א

שאלה

הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא והוא גילה כי רמת הויטמין D שלי נמוכה. הוא נתן לי מרשם לתוספת ויטמינים שאני אמור לקחת במשך 30 יום ראשונים באופן רציף בזמן הארוחה העיקרית ולאחריהם לשלושים יום נוספים בסירוגין. יום כן יום לא. שאלתי מה עושים עם שבת? לקחת בעש"ק לפני הדלקת נרות ובמוצאי שבת קודש לאחר הבדלה? או שאין חשש וניתן לקחת גם במהלך השבת? תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום רב,

יש בזה מחלוקת הפוסקים. על כל פנים אם אתה יכול לקחת את הויטמינים לפני כניסת השבת ולאחר יציאת השבת, ללא שום קושי, עדיף שתעשה כן ותבוא עליך ברכה.

מקורות: ראה קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן שכח סעיף סד).

בברכת בריאות איתנה,

הלל מאירס