נשים

האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?

  • י"ד אייר התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני בחורה דתית שומרת שבת כשרות מתפללת ובאמת משתדלת לקיים כמה שיותר את המצוות . לאחרונה אני נמצאת בתקופה לא פשוטה שבה אני עוברת תהליך בהתקרבות שלי אל בורא עולם , תהליך מורכב בו אני מנסה כמה שיותר להאמין לא להתייאש ולהשתדל כמה שיותר! והחלטתי בשיח שלי עם בורא עולם להשתדל ללבוש חצאיות ולזרוק את כל הג'ינסים בארון ולא ללבוש אותם ולקבל על עצמי את הצניעות כדי להראות לבורא עולם את הרצון הגדול שלי להתחזק ולהתקרב אליו כמה שיותר, ובאמת ככה עשיתי תקופה די קצרה ובהתחלה זה היה די בסדר ולא גרוע, אבל לאחר זמן מה חשתי געגוע לשים מכנסיים והרגשתי שאני באמת אוהבת את זה והרגשתי שככה אני יותר שלמה עם עצמי, והרגשתי שאני פתאום לא אמיתית עם עצמי ועם בורא עולם! ואני באמת חושבת שאם את שמה מכנסיים זה לא אומר את פחות דתיה או פחות צנועה או פחות קרובה לבורא עולם! לא השתמשתי במילים כמו : "אני נודרת שאני יעשה כך או כך..." , אולי השתמשתי במילים כמו : "אני מבטיחה שאשתדל" או "אני מבטיחה" האם זה משנה באילו מילים השתמשתי? האם אני צריכה לעשות התרת נדרים?
אשמח לתשובתך:)
תודה!

תשובה

שלום וברכה

הגעגוע שלך למכנסיים אינו פסול ואין בו רע. אין ספק שאת אוהבת את עצמך עם מכנסיים ולא צריך להכחיש את זה. המעלה הענקית שלך היא לתת את אהבתך הגדולה לבורא עולם, את מוותרת על ההרגלים שלך ומקריבה את הרצונות שלך לבורא עולם. כך כבר כתב רש"י  ויקרא פרק כ פסוק כו'  רבי אלעזר בן עזריה אומר מנין שלא יאמר אדם נפשי קצה בבשר חזיר, אי אפשי ללבוש כלאים, אבל יאמר אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי, תלמוד לומר ואבדיל אתכם מן העמים להיות לי, שתהא הבדלתכם מהם לשמי, פורש מן העבירה ומקבל עליו עול מלכות שמים:

היי חזקה והמשיכי להתעלות וה' יתן לך הרבה אורה ושמחה וכל ההשפעות הטובות.