נשים

נשים - טהרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת 20 ויוצאת עם בן זוגי כבר כמעט 3 שנים ומתכננים חתונה בעתיד-רציתי לשאול-אני התחלתי לשמור נגיעה בזמן מחזור-ואני תמיד יושנת אצלו בבית כמובן על המיטה שלנו-רציתי לשאול מה אסור לנו לעשות חוץ מלשכב ביחד-לגעת אחת בשני ולעביר אוכל(אני כמובן) מה עוד אסור ועוד שאלה אני יושנת למשל במיטה שלנו והוא בחדר השני בנפרד-הוא יכול לשבת לידי על המיטה שאני יושנת בה בזמן מחזור ולראות איתי למשל טלויזיה או שאסור לו לשבת בכלל על המיטה

תשובה

שלום וברכה

מה טוב חלקך שהתחלת לנהוג כבת ישראל כשרה, ואכן הזוגיות שלכם תהיה הרבה יותר נפלאה וטובה בשמירת על טהרתך. אך כמובן אין בכך די גם לאחר גמר המחזור את עדיין אסורה לחבירך ללא ספירת שבעה נקיים וטהרה כדין וגם לאחר הטהרה עדיין את אסורה עליו עד לנישואין, ולכן גם אם את ניצלת בשבוע המחזור מן החטא עליך להתרחק מן האיסור החמור ולשמור על טהרתך ובכך אכן תזכי לחיים מאושרים עם בן זוגך והשכינה תהיה מצויה בביתך.

ואעתיק את הלכות ההרחקה הנוגעות לבת ישראל בימי נידתה לאחר הנישואין.

קיצור שולחן ערוך סימן קנג

סעיף ד כתיב ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב. מדכתיב לא תקרב, דרשינן שכל מיני קריבה אסור, שלא ישחוק ולא יקל ראשו עמה אפילו בדברים המרגילין לעבירה, אבל מותר להתיחד עמה, דכיון שכבר בא עליה וגם יש לה היתר לאחר שתטבול, לא תקיף יצריה, ולא חיישינן שמא יבא עליה באיסור.

סעיף ה לא יגע בה אפילו באצבע קטנה, ולא יושיט מידו לידה אפילו דבר ארוך וכן לא יקבל מידה, וכן זריקה מידו לידה או מידה לידו אסור.

סעיף ו לא יאכל עמה על השלחן אלא אם כן יש איזה שינוי דהיינו שיהיה איזה דבר מפסיק בין קערה שלו לקערה שלה. דבר שאין דרכו להניחו שם פעם אחרת, או שתשנה את מקומה, ואם דרכן שכשהיא טהורה אוכלין מתוך קערה אחת, ועתה אוכלין כל אחד מתוך קערה אחרת סגי בהכי.

סעיף ז לא ישתה משיורי הכוס ששתתה היא, ואם הפסיק אדם אחר ביניהם או שהורק אל כוס אחרת שרי.

ואם שתתה והוא אינו יודע ורוצה לשתות מכוס זו אינה צריכה להגיד לו ששתתה היא ממנה (אבל אם ידע ששתתה אלא שלא ידע שהיא נדה כתבתי בספרי לחם ושמלה כי נראה דצריכה להגיד לו), היא מותרת לשתות משיורי כוס שלו, ויש אומרים דכשם שאסור לשתות משיורי כוס שלה כך אסור לאכול משיורי מאכל שלה.

סעיף ח לא יישן עמה במטה אחת אפילו אין המטה מיוחדת לה, ואפילו כל אחד בבגדו ואין נוגעין זה בזה ואפילו יש לכל אחד מצע בפני עצמו.

ואפילו אם שוכבים בשתי מטות והמטות נוגעות זו בזו אסור, ואם שוכבין על הארץ לא ישכב פנים נגד פנים אלא אם כן יש מרחק רב ביניהם, הוא הדין אם ישנים בשתי מטות סמוכות זו לזו בארכן, שלפעמים הם פנים נגד פנים אף על פי שיש הפסק בין המטות יש לאסור, אלא אם כן יש מרחק רב ביניהם, ואסור להבעל אפילו לישב על המטה המיוחדת לה אפילו שלא בפניה, והיא אסורה לישן על המטה המיוחדת לו, אבל לישב עליה אין להחמיר.

סעיף ט אסורין לישב על ספסל ארוך שהוא מתנדנד ואם אדם אחר מפסיק ביניהם מותר.

ולא ילכו בעגלה אחת או בספינה אחת, אם הולכים רק דרך טיול כגון לגנות ופרדסים וכיוצא בזה, אבל אם הולכים מעיר לעיר לעסקיהם מותר אף על פי שהם לבדם, ובלבד שישבו באופן שלא יגעו זה בזה.

סעיף י לא יסתכל בשום מקום מגופה במקום שדרכה לכסות, אבל במקומות הגלוים מותר לו להסתכל אף על פי שהוא נהנה, אסור להריח בבשמים המיוחדים לה ואסור לשמוע קול זמר שלה.

סעיף יב לא תמזוג לו כוס יין בפניו או להביאו לו ולהניחו לפניו על השלחן, ולא תציע לו מטתו בפניו אבל שלא בפניו הכל מותר אף על פי שהוא יודע שהיא עשתה, ואסורה ליצוק לו מים לרחוץ פניו ידיו ורגליו ואפילו מים צוננים. סעיף יג כשם שהיא אסורה למזוג לו את הכוס כך הוא אסור למזוג לה. ולא עוד אלא אפילו לשלוח לה כוס יין המיוחד לה אפילו הוא כוס של ברכה אסור. סעיף טו בכל ההרחקות הנזכרות צריכין ליזהר גם בימי ליבונה, דהיינו בימי ספירת שבעה נקיים, וגם אחר כך אם נתאחרה מלטבול בזמנה אסורים בכל הנזכר עד לאחר שתטבול.

חיזקי ואמצי - בנימין שמואלי