חברה והשקפה

מחלות נפש

  • כ"ג ניסן התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב ,

בנוגע לשאלתי הקודמת ( האם יש הסבר למחלות נפש ביהדות), מתשובתך הבנתי שמחלות נפש נוגעות לתיקון ולכפרת עוונות.

מכך אפשר להבין שמחלת הנפש גורמת לתיקון של הנשמה.

האם יש צורך להתפלל לרפואתו של אדם חולה נפש ? הרי הוא קיבל את המחלה הזאת בשביל תיקון , האם תפילה לרפואתו תעזור במקרה כזה ?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מצווה להתפלל על כך. הנה דברי רבינו הקדוש בעל הנועם אלימלך בראשית פרשת מקץ

טוב ה' לכל (תהלים קמה, ט): שכל מה שהקב"ה עושה הכל לטובה, אפילו חס וחלילה שמעניש האדם הוא לטובתו. אף על פי כן ורחמיו על כל מעשיו, שאף שהעונש הוא גם כן לטובתו כדי לצרפו ולזכותו לחיי עולם הבא, אף על פי כן הוא מרחם עליו ונוטל ממנו היסורים והעונש ומוחל לו ומודה ועוזב ירוחם.